about artoukgraphy photo

My photo
ARTOUKGRAPHY PHOTO [ MA0169143 - A ] FULLTIME WEDDING AND EVENT PHOTOGRAPHER | BOOK US..NOW !!! | Email : package.artoukgraphy@gmail.com |

Sunday, April 24, 2011

MEMILIH JURUGAMBAR PERKAHWINAN

Disini saya nak berkongsi sikit makluman untuk pasangan yang bertunang dan mereka yang akan melangsung kan perkahwinan. Mengapa dan untuk apa anda harus memilih dan mengupah jurugambar.

Memilih jurugambar perkahwinan untuk perkahwinan anda boleh menjadi tugas yang sangat menakutkan, seperti memilih gaun pengantin atau makanan pengantin, bunga perkahwinan, kereta perkahwinan, perkahwinan penata rambut, makeup artist, atau perunding ... sebenarnya memilih jurugambar hampir ada hubungannya dengan pernikahan anda! pasangan Bertunang perlu menghubungi jurugambar perkahwinan secepat mungkin. jurugambar Pernikahan boleh membantu anda dengan keseluruhan perancangan awal perkahwinan anda juga - memberitahu anda mengenai saat upacara anda, dll sehingga untuk menangkap anda dalam cahaya terbaik, dan juga memberikan nasihat pada lokasi yang paling menakjubkan untuk foto perkahwinan anda. Memilih jurugambar perkahwinan awal juga sangat penting. jurugambar Pernikahan boleh ditempah keluar bulan, atau satu tahun atau lebih ke depan selama tempoh perkahwinan.. 

Memilih jurugambar perkahwinan yang akan terbaik untuk anda sebenarnya cukup lurus ke depan. Ini adalah jurugambar perkahwinan bahawa: 1. Anda mempunyai hubungan yang alami dan mudah dengan; dan sebagai penting; 2. Anda mempunyai 'Sambungan tertentu' dengan gaya kerja mereka. 


Untuk menentukan kedua-dua titik yang memilih jurugambar perkahwinan, cukup melihat jurugambar perkahwinan Galeri, DVD atau contoh lain dari hasil kerja mereka. Pastikan anda melihat perkahwinan yang berbeza untuk memutuskan apakah bahawa gaya dan apa yang terbaik untuk anda. sebolehnya, melihat foto dari lokasi yang sama atau serupa dan tema anda merancang sendiri. Jika contoh-contoh (dan testimonial juga) sangat bagus untuk anda, kemudian bertemu / berbicara dengan jurugambar dan membincangkan tarikh anda, keperluan, idea, dll Hal ini akan membolehkan anda untuk mengetahui apakah anda mempunyai hubungan yang ramah dengan jurugambar perkahwinan.


Perhubungan itu penting dalam sesuatu acara.
Mengambil masa untuk mendapatkan keputusan ketika memilih jurugambar perkahwinan akan bererti bahawa fotografi perkahwinan anda akan menjadi menyenangkan kerana anda berharap segalanya pada jurugamabr anda untuk menyelesaikan segala yang berkaitan di aturcara majlis anda

 
Selain itu, cadangan dari keluarga, teman atau rakan sekerja selalu merupakan cara yang bagus untuk memastikan membuat pilihan yang tepat untuk jurugambar perkahwinan anda. Juga cadangan dari tempat resepsi pernikahan atau peraya pernikahan atau jururunding perkahwinan ayng profesional lain yang mengetahui siapa jurugamabr perkahwinan yang terbaek. Selain itu, pencarian internet adalah cara terbaik seterusnya untuk mencari  jurugambar perkahwinan dan pakar perkahwinan lain di Malaysia atau di tempat lain. 


Carian internet ketika memilih jurugambar perkahwinan juga membolehkan anda untuk mencari idea perkahwinan dan maklumat seperti gaun pengantin dan dekorasi, makanan pengantin, kereta pengantin, menyewa pakaian, perkahwinan dan lain-lain seperti band or karaoke. Internet adalah satu ruang juga diaman anda dapat melihat hasil-hasil kerja jurugamabr anda seperti Blog2, Laman2 web dan juga Facebook. 


Paling bagus jika jurugambar profesional itu memiliki sebuah website bagi anda untuk melihat hasil kerjanya. Carilah jurugambar yang menyajikan pelbagai hasil kerja mereka sehingga anda boleh mendapatkan merasakan gaya fotografi perkahwinan mereka. Apakah mereka hanya memaparkan 'terbaik' pekerjaan mereka, atau mereka menunjukkan banyak foto dari banyak perkahwinan yang berbeza untuk benar-benar membolehkan anda untuk membezakan perkahwinan mereka dan kemahiran mereka. Apa emosi yang ada di dalam hati  anda apabila anda melihat foto perkahwinan mereka? Adakah mereka benar-benar menangkap emosi, candid dan menyenangkan dari foto mereka, atau mereka hanya mengambil gambar? Semua titik-titik ini penting untuk dipertimbangkan saat memilih jurugambar perkahwinan.

Memilih jurugambar perkahwinan dengan gaya fotografi yang unik dan keperibadian tersendiri akan membolehkan anda untuk memiliki waktu sangat santai dengan foto perkahwinan yang menakjubkan yang akan dihasilkan, santai dan romantis memori untuk seumur hidup anda.
menjadi jurugambar perkahwinan jugak adalah berat tanggungjawabnyer kepada individu yang bergelar jurugambar. Oleh itu anda haruslah bertindak bijak dengan memilih jurugambar yang benar2 memenuhi syarat2 sebagai jurugambar.jangan terlalu berkira dengan apa yang jurugamabr anda boleh beri. kemampuan jurugambar harus diyakini. JIka mereka tidak berbakat mereka tidak akan memilih kerjaya ini sebagai mana mereka sebagai jurugambar.JURUGAMBAR BUKAN SETAKAT MENANGKAP GAMBAR ANDA.MEREKA DIBERI AMANAH YANG HARUS DIGALAS.JANGAN SESEKALI MEMPERKECILKAN JURUGAMBAR ANDA..HARGAI MEREKA.KERANA MEREKA LAH MEMORI INDAH ANDA KEKAL SEHINGGA AKHIR HAYAT.

LOCATION MELAKA NEGERI SEMBILAN
CONTACT VIA EMAIL AT artoukgraphy@gmail.com
CONTACT VIA PHONE AT 017-5501268
WEDDING.ENGAGEMENT.EVENT.POTRAITURE


No comments:

Post a Comment